Olet täällä

Syyskuun 2014 kuukausikatsaus poliittisesta toiminnastani

Käyttäjän Mikko Merikivi kuva
Julkaistu: 30.9.2014 0:00

Poliittisen toiminnan määrittelystä ei taida oikein tulla mitään, joten jätän sen tekemättä tällä kertaa. Tämä on jatkossa varmaan sitten vain listaus asioista, jotka minä koen mainitsemisen arvoisiksi.

Aloitan nyt myös allekirjoittamieni adressien nimeämisen, kun kerran muuten tähän ei tule riittävästi asiaa. Ne kuitenkaan eivät heijasta väistämättä politiikkaani, kuten eivät myöskään asialista-kansalaisaloitteiden allekirjoitukset.

Olen allekirjoittanut seuraavat adressit:
* Open letter to tell PepsiCo to fix its palm oil policy (SumOfUs)
* Petition asking Oceana Gold to drop the lawsuit and respect El Salvador’s decision (SumOfUs)
* The most important petition we’ve ever done (Avaaz). Oikeastaan tätä en tarkoittanut tuosta vaan allekirjoittaa, mutta he ovat muuttaneet sähköpostiviestejään näköjään niin, että linkkeihin meno johtaa automaattiseen allekirjoitukseen. Tekstit heidän sivuillaan ja sähköposteissaan kun ovat olleet erilaisia, napsautin vaan vanhasta tottumuksesta lukeakseni mitä he todella haluavat sanoa. No, ainakin he puhuivat ”clean energy”stä eivätkä ”renewable energy”stä, joten kirjaimellisesti ottaen olisin myös sen adressin kannalla. En vaan pysty ravistamaan sitä tunnetta, että he tarkoittivat oikeasti uusiutuvaa energiaa, joka ensinnäkään ei riitä ainoaksi sähköntuotantomenetelmäksi (http://yyyy.puheenvuoro.uusisuomi.fi/80191-ipccn-surrealistinen-harhalau...); ydinvoima tuottaa nykyisistä sähköntuotantomuodoista vähiten kuolemia per kilowattitunti (http://nextbigfuture.com/2011/03/deaths-per-twh-by-energy-source.html); uraani on riittoisaa ja riittoisuutta vielä voi lisätä ottamalla huomioon mm. neljännen sukupolven reaktorit, valtamerien uraani ja vaihtoehtoiset ydinpolttoaineet; ja ydinvoima huomattavasti puhtaampaa kuin realistisin kilpailijansa hiilivoima (uraania tarvitsee kaivaakin huomattavasti vähemmän hiiltä). Ja muuten, Avaaz vajoaa melkoiseen populismiin puhuessaan ”100% puhtaasta energiasta”. Tällaista ei ole, vaan esimerkiksi energialaitoksen rakentaminen ja kunnossapito tuottavat päästöjä jopa uusiutuville energiamuodoille.
* CONGRATULATE Forest Stewardship Council for 1st Baby Steps Ending Greenwash of Old-Growth Forest Logging (Rainforest Portal)
* Demand India Protect Mahan Forest and Global Climate from Coal (Rainforest Portal)
* Continue to Oppose Oil Production in Ecuador’s Yasuni Rainforests (Rainforest Portal)
* Petition to Myriad Genetics to stop trying to profit off breast cancer victims (SumOfUs)

Lisää uusi kommentti

Filtered HTML

  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <sub> <sup> <s> <u> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.