Olet täällä

Kesäkuun 2014 kuukausikatsaus poliittisesta toiminnastani

Käyttäjän Mikko Merikivi kuva
Julkaistu: 30.6.2014 0:00

Poliittisen toiminnan määrittelen seuraavasti: Vuorovaikutus niin paikallisten, kansallisten kuin kansainvälisellä tasolla toimivien viranomaisten kanssa, sekä fyysiset tilaisuudet, jotka ovat luonteeltaan poliittisia, vaikka niissä ei paikalla olisikaan viranomaisia (nämä ovat mukana lähinnä kestonsa vuoksi, ja koska todennäköisesti kyseiset ryhmät pyrkivät myös poliittiseen vaikuttamiseen). Vaikean luokittelun vuoksi en laita näihin katsauksiin vaikkapa kirjoituksiani blogissani, foorumeilla tai sähköpostilistoilla.

Olen allekirjoittanut 6 adressia.

 

Muuta:

Olen lähettänyt tällaista palautetta eduskuntavaalit-2015.fi-sivustosta:

Eduskuntavaalit-2015.fi:n etusivulla on tekstinpätkä, joka kuuluu näin:

Eduskuntavaalit 2015 – vaalijärjestelmä
Hallitus on hyväksynyt vuoden 2015 eduskuntavaalien vaalijärjestelmän muuttamisen. Mallissa on muodostettu koko maan käsittävä vaalialue, jonka tulos määrää eduskuntapaikkojen jaon. Vaalipiirijako (12 vaalipiiriä) säilyy ennallaan, mutta vaalipiirikohtaiset tulokset lasketaan uudella kaavalla. Käyttöön tulee muun muassa valtakunnallinen kolmen prosentin äänikynnys ja vaaliliittojen kielto. Uudistuksen on laskettu hyödyttävän etenkin pieniä puolueita suurten kustannuksella.

Kritisoin siis sananmuotoa ”hyödyttävän etenkin pieniä puolueita”, jonka pitäisi mielestäni joko kuulua ”pieniä eduskuntapuolueita” tai ”keskisuuria puolueita”. En tiedä, mitä te siellä kuvittelette, mutta puolueita on muitakin kuin eduskunnassa istuvia. Pienpuolueeksi ainakin itse käsitän sellaiset puolueet, jotka eivät viime eduskuntavaaleissa saaneet ehdokkaita eduskuntaan. Miten tällaisia puolueita pystyisi muka auttamaan 3% äänikynnys? Äänikynnykset juuri estävät uusien puolueiden puhumattakaan valitsijayhdistyksistä saamasta ehdokkaitaan valituksi juuri, koska ihmiset eivät uskalla äänestää sellaisia henkilöitä, joilla ei ole juurikaan mahdollisuutta päästä valituiksi, vai missä olen tehnyt ajatteluvirheen? Eli siis tämä väite tulisi korjata tai vaihtoehtoisesti tarjota lisää informaatiota sen tueksi, nimittäin nyt tarjoamallanne informaatiolla ei voi oikein tehdä muuta loogista johtopäätöstä kuin, että pienpuolueet nimenomaan kärsivät tuosta.

Lisää uusi kommentti

Filtered HTML

  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <sub> <sup> <s> <u> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.