Olet täällä

Heinäkuun 2014 kuukausikatsaus poliittisesta toiminnastani

Käyttäjän Mikko Merikivi kuva
Julkaistu: 1.8.2014 0:00

Poliittisen toiminnan määrittelen seuraavasti: Vuorovaikutus niin paikallisten, kansallisten kuin kansainvälisellä tasolla toimivien viranomaisten kanssa, sekä fyysiset tilaisuudet, jotka ovat luonteeltaan poliittisia, vaikka niissä ei paikalla olisikaan viranomaisia (nämä ovat mukana lähinnä kestonsa vuoksi, ja koska todennäköisesti kyseiset ryhmät pyrkivät myös poliittiseen vaikuttamiseen). Vaikean luokittelun vuoksi en laita näihin katsauksiin vaikkapa kirjoituksiani blogissani, foorumeilla tai sähköpostilistoilla.

Olen allekirjoittanut 8 adressia.

Olen osallistunut EU:n kuulemiseen TTIP:stä näin (SumOfUs-palvelun kautta):

The investor-state dispute settlement gives an unfair advantage to foreign investors by bypassing national court systems and establishing special tribunals that only corporations can access and is therefore in a conflict with some of capitalism’s most fundamental principles.

The settlements are made primarily in secret and between just a couple of people even though the amount of money that’s at stake is usually staggering in them. That makes it even more difficult for countries to pass laws and to plan a budget. Not to mention such amounts of public money at stake should not be discussed behind closed doors.

 

Kesäkuulta muuten unohtui mainita, että osallistuin myös yhteen poliittiseen tilaisuuteen, jonka pituutensa takia mainitsenkin ihan: taloustutkijoiden kesäseminaari. Ja kyllä vaan, pidän yhteiskunnallista tutkimustakin poliittisena, kun silläkin voi olla vaikutusta päätöksiin. Oikeastaan koko sana ”poliittinen” on varsin epäselvä, kun samalla logiikalla voi minkä tahansa nenän niistämisen filosofoida poliittiseksi toimeksi, mutta määrittelyt vievät jo nyt varsin paljon tilaa näistä kirjoituksista ja välittääköhän kukaan muu kuin minä edes?

Lisää uusi kommentti

Filtered HTML

  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <sub> <sup> <s> <u> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.