Olet täällä

Oma adressini lentoliikenteen tukien EU:n tasolla lopettamiseen

Käyttäjän Mikko Merikivi kuva
Julkaistu: 19.7.2013 0:00
Tässä on heti alkuun linkki kyseessä olevaan adressiin:
http://www.avaaz.org/en/petition/Avi…t_Lets_say_no/Tämä on siis EU:n konsultaatioon lentoliikenteen tukien kriteerien uudestaantarkasteluun liittyvä adressi. Tarkoitus on antaa vaihtoehtoinen näkemys EU:n ja lentoyhtiöiden lobbaajien yksipuolisesti markkinoimaan taloutta parantavaan vaikutukseen. Katsokaa vaikka edellisen konsultaation osallistujalistaa, osallistuneista taitaa olla vain yksi ympäristöjärjestö: http://ec.europa.eu/competition/cons…/index_en.html

 

Tämä adressi käsittelee lentoliikennettä nimenomaan ympäristönäkökulmista. Se jätetään lukijalle itse mietittäväksi, ovatko esittämäni näkemykset tärkeämpiä kuin muiden tahojen lobbaamat taloudelliset arvot. Oikeastaan kaikki sanottava on jo sen adressin perusteluissa, joten en käy niitä läpi tässä kirjoituksessa uudestaan. Adressi on sitä varten olemassa, että saadaan myös kansalaisten ääni kuuluviin etenkin siinä tapauksessa, jos se päätyy yhdeksi Avaazin kärkiadresseista.

Sitten ehkä vähän adressin kirjoittajasta, kun kerran retoriikkaopin mukaan ethos (puhuja) on yksi uskottavuuden kriteeri. Kerran elämässäni (joskus tietämättömänä lapsena) olen lentänyt lentokoneella. Tämän perusteella olen saanut ne käsitykseni siitä, että lentoliikenne ei ole kovin mukavaa (ahtaat tilat) tai nopeaa (paljon byrokratiaa ja lentokentät on sijoitettu kaupunkikeskustoista kauas). Siitä lähtien olen mennyt pidemmät matkat junalla tai kimppakyydissä, enkä edes aikuistuttuani ole matkustellut ulkomaille. Kuvaan itseäni ”moderniksi askeetikoksi”, jolla ei tietokoneen lisäksi paljon luksustavaraa ole. Pyöräilen, kävelen tai matkustan linja-autolla kaupungin sisäiset matkat, käyn marjastamassa ja pienimuotoista kaupunkiviljelyäkin harrastan. En ole ehkä uskottavin mahdollinen henkilö puhumaan, koska minulla ei ole yliopistokoulutusta. Tämäkin tosin on vain sen takia, että olen kriittinen rahanhankinnan oravanpyörää ja kiireellistä elämäntapaa kohtaan, joita moderni yhteiskunta pyrkii ylläpitämään kaikilla elämänalueilla. Opetuskin on siis suunniteltu yritysten tarpeita varten ja ihmisten oletetaan opiskelevan sellaisella vauhdilla, että miltei kuolevat stressiin. Siksi mieluummin itseopiskelen. Lukijalle sitten jää pohdittavaksi, olenko ollut tarpeeksi uskottava, mutta ei minunkaan kannata odottaa aina sanovan pitkällä harkinnalla, mitä sanon. Pyrin kuitenkin jatkuvasti parantamaan itseäni.

Tätä adressia työstin 16 päivää Muutos 2011:n foorumeilla ja vähän kyselin myös Rihmasto-nimiseltä sähköpostilistalta mielipiteitä siihen liittyen. Molemmat ovat julkisia, joten voisin katsoa täyttäneeni oman läpinäkyvyyden vaatimukseni, vaikka eipä kovin paljon keskustelua syntynytkään. Vaikka adressi ei saavuttaisikaan kovin isoa suosiota, lähetän myös oman vastaukseni tähän EU:n konsultaatioon, kun aika siihen alkaa päättyä.

Lisää uusi kommentti

Filtered HTML

  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <sub> <sup> <s> <u> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.