Olet täällä

Millainen hallituksen tulisi olla

Käyttäjän Mikko Merikivi kuva
Julkaistu: 20.4.2015 9:54

Vaalit olivat pettymys. Yksikään uusi puolue ei päässyt eduskuntaan, vaikka odotukset olivat korkealla. Kansalaiset ilmeisesti ovat jotakuinkin tyytyväisiä nykyiseen politiikkaan.

Hallituskokoonpanosta minulla ei paljon mielipiteitä ole, koska samanlaista suljettujen ovien takana kansan tahdon vastaisten päätösten tekemistä se tulee olemaan, vaikka mitkä puolueet siellä olisivat, koska Suomessa ei ole käytössä Sveitsin mallista suoraa demokratiaa, jolla saisi edustajat ruotuun. Sen sijaan sen koosta minulla on mielipide, ja se on, että sen tulee olla vähemmistöhallitus. Tätä olen argumentoinut seuraavassa kirjoituksessani: http://mikkomerikivi.org/blogi/suomi-tarvitsee-v-hemmist-hallituksen

Jos kuitenkin minun tämänhetkistä mielipidettäni kysytään, niin se olisi, että kahden eniten paikkoja saavan puolueen, Keskustan (49 paikkaa) ja Perussuomalaisten (38), olisi hyvä saada hallituspaikka palkkiona onnistumisestaan. Mikäli katsotaan, että pelkästään nämä muodostaisivat liian huteran hallituksen, voidaan mukaan ottaa jokin pienempi puolue, jolla 99 kansanedustajan raja ei ylity. Tällaisia olisivat Kristillisdemokraatit (5 paikkaa), RKP (9 paikkaa) ja Vasemmistoliitto (12 paikkaa). Vaikka sitä, miten hyvin ihmiset pystyvät tekemään yhteistyötä keskenään onkin hankala ulkopuolisen arvioida, niin olen lukenut uutisista, että Perussuomalaiset eivät välttämättä hyväksyisi ainakaan RKP:tä mukaan hallitukseen. Tämän putoaminen vaihtoehdoista olisi minunkin mieleeni, sillä ehkä sitten vihdoin pääsisimme eroon pakkoruotsista.

Lisää uusi kommentti

Filtered HTML

  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <sub> <sup> <s> <u> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia